Úvod Blog Potřebujete sedáky na židle? Vybírejte podle rozměrů

Potřebujete sedáky na židle? Vybírejte podle rozměrů

23. 10. 2019 Rady a tipy

Kvalitní sedáky zahradní nábytek oživí a přidají na komfortu. Chystáte se je objednat, ale nejste si jisti, které zvolit? Je to snadné – stačí si pročíst náš přehled.

Polstrování, polstr, sedák či poduška je obšitá látka vyplněná molitanem, polyesterovým rounem či jinými materiály. Rázem promění tvrdou židli v pohodlné posezení.

Sedáky na židle bez polstrování opěrky

Ne každá židle je stejná a tomu musíme přizpůsobit výběr polstrování. V případě sedáků je měření velmi jednoduché – stačí ověřit délku stran sedací části vaší židle, či křesla. Ze široké nabídky si už hravě vyberete odpovídající velikost ve vhodném barevném provedení.

Nejčastějším rozměrem je čtverec 50×50 cm. Pokud tento tvar odpovídá velikosti vašich židlí, máte vyhráno. Vybírat můžete z mnoha designů od klasických károvaných, přes vzory jarní louky až po sedák s obrázky ovoce. Další častou variantou je sedák na menší židle v rozměru 38×38 cm – v této kategorii nabízíme pět jednobarevných provedení, stejně jako u stylových sedáků s prošitím ve velikosti 45×45 cm.

Zdá se, že má vaše židle netypický rozměr? Ani to nemusí být problém. Vybírejte dále:

Doppler Polstr nízký LOOK 827
Doppler Polstr nízký LOOK 827

Sedáky na židle včetně polstrování opěrky

I u výběru kompletních polstrů musíte nejprve přeměřit vaše židle a křesla. Poznačte si délku stran sedací části a výšku opěrky.

Pro větší přehlednost máme sedáky s opěrkou rovnou rozděleny do několika kategorií. Můžete zvolit polstrování pro křesla a židle s nízkou opěrkou (výška opěrky přibližně 53 cm), nebo s vysokou opěrkou (výška opěrné části cca 73 cm). V každé kategorii najdete nepřeberné množství různých dekorů. Svého favorita najdete, ať chcete živé barevné polstrování, nebo konzervativní klasiku.

Nejste si výběrem polstrů jisti? V tom případě se na nás neváhejte obrátit, rádi vám poradíme.  

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Za kolik koupíte kvalitní polstry na zahradní nábytek

Už vás nebaví polstrování na zahradní židle a lavice, které je po jedné sezóně „na odpis“? Dejte vale párajícím se poduškám s pokrčenými molitany. Poohlédněte se po kvalitních sedácích, které vydrží, a navíc budou i krásně vypadat. Jak poznat kvalitní polstrování? Kvalitní polstrování na…

Celý článek

Rady a tipy 09. 11. 2020

Novinka! Polstry na nábytek z palet

Určitě znáte trend nábytku z palet, který je s námi už nějakou dobu a jen tak nezmizí. Chystáte se taky vyrábět? Pořiďte si polstry, které váš nábytek z palet doplní a jsou mu jako šité na míru. Pojďte se dozvědět více. Jak za pár korun vyrobit parádní nábytek? Toužíte po originálním nábytku do…

Celý článek

Rady a tipy 14. 10. 2020

Jarní a letní dekory polstrů, které rozzáří vaši terasu

Příroda nabírá po zimě nový dech, sluníčko má větší sílu a stromy rozkvétají. Nechejte rozkvést i vaši zahradu, či terasu. Jak na to? Kromě jarního úklidu v domácnosti si vaši pozornost zaslouží také zahradní posezení. Po jeho očištění a pravidelné údržbě stojí za úvahu, jestli by mu neslušelo nové…

Celý článek

Rady a tipy 26. 03. 2020

Vybírejte polstry s impregnací proti špíně a vlhkosti

Polstrování je praktické hned ve dvou ohledech. Díky své měkkosti dodá nábytku na komfortu a zároveň vám pomůže posezení barevně sladit s interiérem, či exteriérem, nebo oživit terasu a zimní zahradu. Vybíráte nové zahradní podušky? V tom případě by se vám mohly hodit polstry Doppler se speciální…

Celý článek

Rady a tipy 18. 02. 2020